Hajmeresztő jelenetek a miskolci villamossíneken – videó

Megosztás

Korábban lapunk is beszámolt róla, hogy se szeri se száma azoknak a baleseteknek Miskolcon, melyeknek villamos is részese. Molnár Emil r. alezredes, a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője szerint havonta legalább egyszer bekövetkezik egy ilyen incidens, melyek szinte minden esetben az autósok figyelmetlenségéből adódnak. A villamosvezetőknek azonban nemcsak a gépkocsivezetőkre, hanem a figyelmetlen és vakmerő gyalogosokra is figyelniük kell.

Az osztályvezető becslése nagyon is beigazolódni látszik, ugyanis ebben az évben valóban minden hónapra jutott egy-egy villamosbaleset: januárban az Andrássy utcában ütközött egy személyautó a kötött pályás járművel, februárban a Győri kapuban egy Suzuki hajtott a villamos elé, márciusban pedig Diósgyőrben a Táncsics térnél történt baleset a síneken. Volt olyan időszak, amikor egy hét alatt négy villamosbaleset is történt Miskolcon. Halálos áldozatot követelő eset tudomásunk szerint szerencsére nem történt városunkban a közelmúltban, a legsúlyosabb személyi sérülés talán a Vasgyári piacnál történt gázolás volt tavaly nyáron.

Néhány évvel ezelőtt egy miskolci villamosvezető megosztott egy videót a YouTube-on, melyek ugyan nem végződtek balesettel, azonban kitűnik belőle, hogy egyesek milyen vakmerőséggel, vagy csőlátással közlekednek az utakon. Íme:

Akik nem félnek a villamostól (gyűjtemény)

Vannak, akik azt hiszik, a villamos kikerüli, vagy nem veszélyes dolog. Pedig veszélyes üzem a városi vasút. Pár bolond helyzetet gondoltam megosztok veletek, ami akár balesettel is végződhetett volna – oktatás céljából. A felvételen lévő időpontok nem biztos, hogy pontosan az adott időt mutatják.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek